لیست اختراعات حسينعلي تاش شمس آبادي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 10
تاریخ ثبت: 1398/10/09
خلاصه اختراع:

سامانه تركيبي مورد ادعا، امكان افزايش بازدهي سيستم هاي سهموي خطي را با تحت فشار قرار دادن سيال كار، توليد توان الكتريكي از پرت حرارتي منعكس كننده، هندسه متفاوت با توجه به مواد مصرفي به كار رفته، سيستم ردياب خورشيد با محاسبات نجومي، مخزن دوجداره عايق شده و... فراهم ميكند. غالب سامانه هاي سهموي خطي كه در كنار توليد انرژي حرارتي، انرژي الكتريكي نيز توليد ميكنند، تنها با استفاده از يك سلول فتوولتائييك كه به صورت همزمان با سيستم سهموي فعاليت ميكند، توان الكتريكي را تامين ميكنند درحالي كه در طرح مورد ادعا ابتكار اين است كه بدون سلول يا پنل فتوولتائييك توان الكتريكي توليد ميشود. درواقع اين امر از مهمترين نوآوري ها در اين اختراع مي باشد؛ به اين صورت كه توليد توان الكتريكي به كمك ماژول هاي ترموالكتريك و با استفاده از تلفات حرارتي بازتاب دهنده سهموي انجام ميشود. از ديگر قابليت هاي دستگاه ميتوان تلفات حرارتي كم از سطح لوله جاذب، امكان استفاده از هر سيال مناسب انتقال حرارت در آن، امكان تحت فشار قرار دادن سيال كار در لوله جاذب به منظور بالا بردن بازدهي سيستم و مجهز بودن به سيستم ردياب خورشيد با محاسبات نجومي را نام برد. به طور كلي از اين سامانه ميتوان به منظور پاسخ به تقاضاي حرارتي نظير آب گرم و حتي تقاضاي توان الكتريكي استفاده نمود. از ديگر كاربردهاي سامانه تركيبي مذكور ميتوان به تامين نياز حرارتي يا الكتريكي در گلخانه ها، قابليت استفاده به عنوان آب شيرين كن خورشيدي در بخش هاي خانگي، صنعتي و حتي كشاورزي به منظور تامين آب شيرين موردنياز محصولات، تامين نياز حرارتي در خشك كن هاي خورشيدي، استفاده چند واحد كوپل شده از اين طرح به جاي سيستم هاي عظيم و يك پارچه سهموي خطي موجود در دنيا كه تنها براي پاسخ به تقاضاي حرارتي و آب گرم استفاده ميشوند كه يا ردياب خورشيد ندارند و يا از رديابي خورشيد ضعيفي برخوردار هستند و ... اشاره نمود. نصب و قابليت حمل و نقل "سامانه تركيبي انرژي حرارت خورشيدي سهموي - ژنراتور ترموالكتريك با سيال كار تحت فشار" بسيار آسان مي باشد و از تجهيزاتي دقيق و مقرون به صرفه ساخته شده است.

تاریخ اظهارنامه: 1393/10/25
تاریخ ثبت: 1394/05/05
خلاصه اختراع:

خشك كردن شلتوك برنج در كارخانه¬ها و كارگاه¬هاي شالي¬كوبي بستر ثابت منجر به عدم يكنواخت خشك كردن توده شلتوك برنج مي¬شود. در نتيجه در دو فرآيند پوست كني و سفيد كني منجر به شكستن دانه¬هاي سالم برنج مي¬گردد. هدف از اختراع حاضر طراحي دستگاه خشك¬كني است كه مي¬تواند رطوبت بالاي دانه¬هاي شلتوك را در شروع فرآيند خشك كردن از محفظه قرار¬گيري شلتوك خارج كند، و بعد از كاهش رطوبت براي جلوگيري از اتلاف انرژي مصرفي و استفاده مجدد از گرماي خروجي محفطه، تمام وجه¬هاي محفظه را مسدود كند و گرماي اضافي را به ابتداي خشك¬كن برگرداند.هم¬چنينبراي از بين بردن اختلاف رطوبت در لايه¬هاي مختلف شلتوك در محفظه، هواي داغ را به داخل شلتوك¬ها به¬وسيله يك سري لوله¬هاي مشبك بفرستد تا هواي داغ به¬صورت يكنواخت به داخل شلتوك نفوذ كندبراي اين¬كه تمام محصول به¬ صورت يكنواخت تحت تاثير دما قرار گيرد، مسير انتقال هواي داغ به¬طور دوراني مي¬باشدكه متناوبا جهت چرخش آن تغيير مي¬كند. و در نهايت پس از فرآيند خشك كردن عمل تخليه و انتقال بدون نياز به نيروي انساني و صرف زمان طولاني انجام مي¬گيرد.

تاریخ اظهارنامه: 1395/02/27
تاریخ ثبت: 1395/12/10
خلاصه اختراع:

با توجه به اينكه اقليم اكثر مناطق مركزي، جنوبي و شرقي كشور بياباني است. تراكم گياهي در بيابان ها به دليل مختلف رو به كاهش است : از جمله تغييرات آب و هوايي و اقليم ، استفاده نادرست از مراتع ، اتش سوزي ، شن هاي روان و گرد و خاك .... كشت گياه ، يكي از راه هاي موثر توسعه جنگل ها و طبيعت و منابع طبيعي است كه موجب كاهش الودگي آب و هوا و در نتيجه كاهش گرد خاك مي شود . براي كشت دانه هاي گياهان در طبيعت و بيابان ها نمي توان از ماشين هاي كشاورزي استفاده كرد زيرا 1 – نمي توان بيابان را شخم كرد ، با شخم بيابان بوته هاي زيادي كنده مي شوند. 2 – هيچ ماشين اي تا كنون ساخته نشده كه بتواند در بيابان حركت كند و به بوته ها آسيب نرساند. ماشين هاي كشاورزي فعلي مبناي كشت انها شخم زدن زمين است و از طرفي معمولا پشت تراكتور و يا يك كشنده ديگر نصب مي شوند و خود اين كشنده ها ورزن بسيار زياد و چرخ هاي بزرگي دارند. كه اگر در بيابان روي بوته اي بروند ، ان بوته تا چند سال نمي تواند رشد كند و گاها موجب خشك شدن بوته ها ميشود ، چرخ هاي دستگاه هاي كشاورزي امروز گرد و لاستيكي هستند . مشكلات فوق باعث شد تا ما به فكر طرحي نو باشيم. 1.ماشيني كه بتواند در بيابان حركت كند و به بوته ها آسيب نزند. 2.ماشيني كه عمل كشت خودكار را بدون شخم زدن و شكاف خاك انجام دهد . 3.ماشيني كه بصورت خودكار و بدون دخالت انسان عمل كشت را انجام دهد.. 4.ماشيني كه بتواند باتوجه به سختي و نرمي زمين ، عمق كشت دامنه را تنظيم نمايد. 5.ماشيني كه براي كشت گياه از يك سيستم پيستون 3 زمانه استفاده مي نمايد 6.سيلندر و پيستون ها براي كشت انرژي خود را از حركت چرخ مي گيرند و از هيچ منبع بيروني استفاده نمي كنند.

تاریخ ثبت: 1396/08/03
خلاصه اختراع:

خشك كردن شلتوك برنج در كارخانه¬ها و كارگاه¬هاي شالي¬كوبي بستر ثابت منجر به عدم يكنواخت خشك¬شدن توده شلتوك برنج مي¬شود. در نتيجه منجر به تركهايي روي دانه در حال خشك¬شدن مي¬گردد. متعاقب آن، اثر ترك¬هاي يادشده روي محصول شلتوك برنج در دو فرآيند بعدي ( پوست¬كني و سفيد¬كني) منجر به شكستن دانه¬هاي سالم برنج مي¬گردد. اين ضايعات، خسارت¬هاي جبران ناپذيري را بوجود مي¬آورد كه بيشتر متوجه كشاورزان زحمتكش است. براي جلوگيري از بروز اين ضايعات و درآمد بيشتر براي كشاورزان، خشك¬كن دوار آزمايشگاهي با مكانيزم¬هاي مكانيكي و پنوماتيكي جديد ساخته و مورد ارزيابي قرار گرفت. هدف از اختراع حاضر طراحي و ساخت دستگاه خشك¬كني است كه بتواند رطوبت بالاي دانه¬هاي شلتوك (به طور خاص) و ديگر محصولات كشاورزي را در زمان كمتر با بازده¬ي بالاتر خارج نمايد. هم¬چنين براي از بين بردن اختلاف رطوبت در لايه¬هاي مختلف شلتوك در مخزن، با استفاده از پاروهاي تعبيه شده در ديواره داخلي مخزن كه نقش همزن را ايفا مي¬كند؛ هواي داغ را به خوبي در داخل شلتوك¬ها پخش نمايد. براي اين¬كه تمام محصول به¬ طور يكنواخت تحت تأثير دما قرار گيرد، مسير انتقال هواي گرم به وسيله¬ يك لوله¬ مشبك از مركز استوانه وارد مي¬شود. در اين رابطه محصول در حال خشك شدن در معرض دو مكانيزم مكانيكي و پنوماتيكي قرار گرفته، يكنواخت¬تر و سريعتر خشك مي¬شود. در نهايت پس از فرآيند خشك¬كردن عمل تخليه و انتقال به وسيله¬ نيروي انساني و صرف زمان كوتاه انجام مي¬گيرد.

تاریخ ثبت: 1396/09/28
خلاصه اختراع:

در طرح حاضر از يك موتورسيكلت دوچرخ محرك با لاستيك¬هاي پهن و آج¬هاي برجسته، و دو چرخ كمكي (قابل تنظيم در ارتفاع و افق) در عقب آن؛ و به عنوان نيروي محركه ادوات مختلف كودپاش، سمپاش، بذرپاشي، بذركار، شعله¬افكن، آب¬پاش و حمل بار استفاده مي¬شود كه مناسب براي كشاورزان خرده مالك و اراضي با سطح زير كشت كم تا متوسط و اراضي شيبدار است. در گام اول قرار است از قسمت عقب آن براي عمليات شعله¬افكني در ميان رديف¬هاي محصولات رديفي (وجيني) و براي ازبين بردن علف¬هاي هرز؛ و همزمان از قسمت جلوي آن براي عمليات محلول¬پاشي – به هر منظوري – استفاده شود. در هر زمان لازم باشد (عمليات¬هاي كاشت و داشت محصولات زراعي و پس از برداشت) ادوات مورد نياز اشاره شده در جلو و يا عقب آن بسته شده؛ و عمليات مورد نظر انجام مي¬شود. محلول¬پاش (سمپاش) ويژه: بومي به طولي 8 تا 10 متر (به فاصله هر 10 تا 15 سانتيمتر يك مجراي خروج براي بستن نازل يا لوله متصل به نازل در نظر گرفته شده كه دستگاه را قادر مي¬سازد در شرايط مختلف فاصله رديف¬هاي كاشت؛ و از زير و روي برگ¬ها عمليات سم¬پاشي انجام دهد)؛ وزن آن 20 تا 25 كيلوگرم و يك مخزن 200 ليتري بر روي تركبند موتور و پمپ با خروجي 22 ليتر بر دقيقه استفاده شده، كه نيروي مورد نياز پمپ از خروجي گيربكس موتورسيكلت گرفته مي¬شود. شعله¬افكن ويژه: براي مبارزه با علف¬هاي هرز در ميان رديف¬هاي محصولات رديفي (وجيني) از يك شعله¬افكن ويژه و متناسب با عرض كار سم¬پاش بهره¬برداري مي¬شود. از دو كپسول (سيلندر) گاز 11 كيلويي كه روي موتورسيكلت تعبيه شده، و لوله انتقال گاز به شعله¬افكن¬هاي قابل تنظيم و يك رگولاتور براي تنظيم فشار گاز استفاده مي¬شود. روي لوله گاز كه در قسمت عقب قرار دارد، كلاهك¬هايي قابل تنظيم تعبيه شده كه مانع از انتقال گرما به نهال يا بوته¬هاي گياه اصلي مي¬شود. در اين¬ صورت در كوتاهترين زمان و كمترين هزينه عمليات مبارزه با علف¬هرز انجام مي¬شود. سيستم هيبريدي ويژه: امروزه از تكنولوژي روز انرژي¬هاي تجديدپذير (نو) در تأمين انرژي مورد نياز در كشاورزي استفاده مي¬شود. در اين رابطه از صفحات فتوولتائيك استفاده شده و انرژي خورشيد را به انرژي الكتريكي تبديل مي¬كند. انرژي الكتريكي در باتري ذخيره شده و توسط كليدهايي به الكتروموتور هدايت مي¬شود. سپس به وسيله¬ مكانيزم¬هاي زنجير و چرخ زنجير، نيروي گشتاور موتور به چرخ جلو براي حركت دستگاه در شرايط مختلف انتقال داده مي¬شود. مجموعه صفحات فتوولتائيك در بالاي سر راننده قرار مي¬گيرد، بطوري كه نقش سايه¬بان را براي راننده ايفاء مي¬نمايد. سيستم¬هاي اشاره شده در موتورسيكلت دو چرخ محرك هيبريدي براي انجام عمليات¬هاي سبك زراعي (سمپاشي، كودپاشي، بذرپاشي، بذركاري، آب¬پاشي و حمل بار) در زير نمايش داده مي¬شود.

تاریخ ثبت: 1397/06/04
خلاصه اختراع:

سيستم از سه بخش اصلي شامل: 1) بخش مكانيكي، 2) بخش اعمال نيرو به ديسك و 3) بخش الكترونيك تشكيل‌شده است. در بخش مكانيكي، ديسك مخروطي توسط ياتاقان روي دوشاخه، نگه‌داشته مي‌شود و همزمان با حركت كمباين ديسك هم همراه با آن در خاك كار مي كند. طرح ديسك منحصر به فرد بوده به طوري كه سطح مقطع عرض ديسك مخروطي با توجه به عمق نفوذ به سرعت تغيير مي كند تا با توجه به مقاومت كم خاك زمين شاليزار درست كار كند. نيروي موردنياز جهت نفوذ ديسك، از طريق سيستم هيدروليك، تأمين مي‌شود. نيروي اعمالي قابل‌تغيير بوده تا بتوان نيروي مختلف را به ديسك اعمال شود. همچنين نيروي نفوذ ديسك مي تواند از طريق وزنه و يا فنر تامين گردد. بخش الكترونيك درواقع مغز سيستم محسوب مي‌شود. اين واحد اطلاعات ارسالي از حسگرها را با نرخ بالا 10 هرتز دريافت كرده و پس از پردازش، آن را ذخيره، به نمايش گذاشته و در مواقع لزوم هشدارهاي لازم را با سرعت عكس‌العمل 100 ميلي‌ثانيه به كاربر كمباين اعلام مي‏نمايد. براي اينكه سيستم، نواحي بحراني خاك را تشخيص دهد، نياز است تا از طريق اعمال نيرو به ديسك، نفوذ ديسك صورت گيرد. در اين سيستم از حسگر فراصوت براي اندازه‌گيري پيوسته عمق نفوذ ديسك و حسگر نيرو (لودسل) براي اندازه‌گيري نيروي عكس‌العمل ديسك استفاده شد. اطلاعات اين حسگرها به‌صورت پيوسته به مدار ريزپردازنده ارسال مي‌شود و بنابراين در صورت بيشتر شدن عمق از حد معين(يا كم شدن نيرو از حد معين)، واحد هشداردهنده سيستم، هشدار مي‌دهد.

تاریخ ثبت: 1397/11/27
خلاصه اختراع:

در كشت بافتهاي گياهي، اندام¬هاي جدا شده از گياه مادري به آب، عناصر غذايي، اكسيژن يا هوا، نور و دماي ثابت نياز دارند. بنابراين دستگاهي كه بتواند سلول يا بافت گياهي را بطور متناوب آب، غذا يا عناصر غذايي و اكسيژن دهد؛ نور و دما را هم كنترل نمايد؛ و همچنين بطور مداوم (پيوسته) كار كند، از ضروريات است. اين موضوع براي گياهان گران¬قيمت، در حال انقراض، سخت تكثير؛ و علاوه بر اينها از نظر ژنتيكي داراي ويژگيهاي خاص هستند، اهميت ويژه¬اي پيدا مي¬كند. از يك تكه از هر گياه مادري (به اندازه 1 سانتيمتر مربع) از دمبرگ يا ريشه يا ساقه گياه مورد نظر، مي¬توان بيش از 1500 جنين توليد كرد كه هر يك از آنها يك نهال خواهد شد. اين تكه از گياه مادري در داخل بالن حاوي محلول تنظيم¬شده (پروتكل) مشتمل بر ميكروالمان، ماكروالمان، ويتامين، هورمون و ...) قرار داده شده،. نور و دماي محيط بالن¬ها هم تحت كنترل قرار داده مي¬شود (اگر دماي محيط قرارگيري بالنها از 26 درجه سانتيگراد تنظيم شده كه بهترين دما براي تكثير سلول يا بافت گياهي است، بيشتر شود بلافاصله سيستم سردكن شروع به كار مي¬افتد؛ و برعكس؛ اگر دماي محيط قرارگيري بالنها از 26 درجه سانتيگراد تنظيم شده كمتر شود بلافاصله سيستم گرم¬كن شروع به كار مي¬افتد. تعداد 3 تا 4 صفحه دوار روي محور گردان قرار داده شده، و روي هر صفحه دوار هم تعداد 12 بالن تعبيه مي¬شود. به عبارتي تعداد بالن¬هايي را كه مي¬توان در هر زمان روي دستگاه قرار داد به 36 تا 48 عدد مي-رسد. در اين¬صورت به مقدار خيلي زياد مي¬توان مثل گياه مادري از نظر ژنتيكي، و فاقد هرگونه آلودگي و بيماري تكثير يا توليد كرد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/10/25
تاریخ ثبت: 1390/03/16
خلاصه اختراع:

‏در كشت بافت هاي گياهي اندام هاي جداشده‏از گياه مادري به آب، عناصر غذايي، اكسيژن يا هوادهي، نور و دماي ثابت نياز دارد. بنابراين دستگاهي كه بتواند سلول يا بافت گياه را بطور متناوب آب، غذا و اكسيژن دهد و همچنين بطور مداوم كار كند از ضروريات است علي الخصوص در مورد گياهان گرانقيمت، در حال انقراض، گياهاني كه بسختي تكثير مي شوند و همچنين از نظر ژنتيكي داراي ويژگيهاي خاص هستند. براي رسيدن به اهداف ياد شده، بايد يك حركت آرامي را روي محور حامل صفحات دوار كه لوله هاي آزمايش بخصوصي روي آنها تعبيه مي شوند تحت زاويه معين برقرار نمود. اين حركت آرام و طولاني مدت توسط يك دستگاه الكتروهوانور تك فاز يا سه فاز با توان مناسب، يك دستگاه تغيير دهنده فركانس و چند پولي (قرقره) و تسمه با قطرهاي متفاوت ميسور مي گردد. براي طراحي بهينه و تهيه الكتروموتور با توان مناسب، اطلاعاتي نظير وزن و تعداد صفحات دوار، وزن و تعداد لوله هاي آزمايش حاوي عناصر غذايي، وزن پولي ها و اصطكاك مابين پوليها و تسمه ها و همچنين اصطكاك روي ياتاقانها يا بلبرينگهاي نگهدارنده محور لازم است. كاهش دور الكتروموتور به ميزان ١.۵ ‏تا ٢ ‏دور بر دقيقه بر روي محور حاصل صفحات دوار، با استفاده از دو بار كاهش دور توسط پولي و تسمه با قطرهاي متفاوت و همچنين يك دستگاه كاهنده فركانس انجام ميگيرد.

تاریخ ثبت: 1395/12/08
خلاصه اختراع:

پنبه يكي از محصولات استراتژيك در ايران است. هم اكنون قريب به 40 فرآورده از گياه پنبه استخراج مي شود كه در صنايع ريسندگي، نساجي، روغن كشي، سلولزي و شيميايي مورد استفاده قرار مي گيرد. نگاهي به وضعيت كشت پنبه در دهه اخير نشان مي دهد كه عامل اصلي كاهش سطح زير كشت پنبه، صرفه دار نبودن توليد اين محصول است. با توجه به هزينه بالاي برداشت دستي، برداشت ماشيني مي تواند باعث كاهش هزينه توليد و رونق بخشيدن به توليد وسيع طلاي سفيد در ايران گردد. هدف از طراحي و ساخت ماشين نيمه مكانيزه برداشت پنبه اينست كه بتواند نياز پنبه كاران را در سطوح كوچك تا متوسط مرتفع نمايد. اين دستگاه يك ماشين خودگردان سه چرخ مي باشد كه واحد بردارنده توسط كارگر در بين بوته ها حركت داده شده و وش غوزه هاي باز را برداشت مي نمايد. واحد بردارنده تشكيل شده از تعدادي انگشتي كه توسط يك موتور الكتريكي مي چرخد و وش غوزهاي باز را از داخل غوزه بيرون كشيده و به لوله انتقال مي رساند. وش برداشت شده توسط مكانيزم مكش و دهش هوا به مخزن منتقل مي گردد. در زير مخزن، دستگاه كيسه زن قرار دارد كه وش برداشت شده را در داخل كيسه هاي بزرگ (خلال) جمع آوري و متراكم كرده و اين خلال ها در انتهاي مزرعه از ماشين تخليه مي گردند. با كمك اين دستگاه سرعت برداشت با دست افزايش مي يابد و كيفيت وش برداشتي از وش دستي بهتر است. در اين سيستم نياز به برگ ريز نيست و كارگر نمي تواند غوزه هاي نارس را برداشت نمايد.

تاریخ اظهارنامه: 1396/07/03
تاریخ ثبت: 1399/04/31
خلاصه اختراع:

مشكل پهن¬كردن و جمع¬آوري لوله¬¬هاي پلاستيكي نواري مخصوص آبياري قطره¬اي (Tape tube) در سطح مزرعه وجود دارد. بنابراين لازم است دستگاهي ساخته شود كه مشكل مطرح¬شده را مرتفع نمايد و يك سري ويژگي¬ها را هم دارا باشد. از ويژگي¬هاي آن مي¬توان به موارد زير اشاره كرد: كاهش عرض دستگاه هنگام حمل و نقل تا 1 متر و افزايش عرض دستگاه هنگام كار در مزرعه تا 4 متر؛ انتقال وزن دستگاه روي چرخ-هاي حامل در انتهاي دستگاه و چرخ عقب موتورسيكلت هنگام كار در مزرعه و حمل و نقل؛ قابليت حمل تعداد 15 قرقره حامل لوله-هاي پلاستيكي نواري يادشده روي سه محور؛ قدرت مانور زياد و قيمت بسيار كم موتورسيكلت به عنوان وسيله كشنده در مقايسه با وسيله كشنده مرسوم (تراكتور). از مزيت¬هاي كاربرد لوله¬¬هاي پلاستيكي نواري مخصوص آبياري قطره¬اي (Tape tube) در سطح مزرعه مي¬توان به موارد زير اشاره كرد: صرفه¬¬جويي بسيار زياد در مصرف آب آبياري مزارع با قراردادن لوله¬هاي پلاستيكي يادشده در سطح مزرعه بعد از عمليات كاشت محصولات زراعي مختلف (آبياري قطره¬اي)؛ مناسب براي كشاورزان خرده مالك و اراضي با سطح زير كشت كم تا متوسط و اراضي شيبدار.

موارد یافت شده: 10